Engineering

De losse eindjes aan elkaar knopen is een vak apart, maar wel noodzakelijk om tot een juist product te komen. Zo zien wij ook onze engineering met als product een juiste aanleg met de juiste vergunningen.
Indienen van vergunningsaanvragen wordt meer digitaal, met programma’s als MOOR, LIS en ICASS. Bij waterschappen, Hoogheemraadschappen en spoorwegen liggen de eisen weer anders. Geef ons deze uitdagingen en ontlast uzelf van deze stress.

Detectie

In het veld liggen vele soorten ondergrondse leidingen. Voordat je gaat graven is het noodzakelijk om goede en nauwkeurige informatie over deze leidingen te verkrijgen. Het gaat hierbij om alle nutsvoorzieningen maar ook de WEES-leidingen dienen goed in kaart gebracht te worden.
Het is uw volledige verantwoording om de leidingen van de nutsbedrijven te verifiëren en schade aan de leidingen te voorkomen. Lokale regels schrijven gewoonlijk voor, dat een leidingzoeker moet worden gebruikt, voordat ontgraving plaats mag vinden. Maar buiten dat, is het een logische stap om de ligging van alle leidingen op te zoeken, te traceren en te markeren alvorens te gaan graven. Beschadigingen van leidingen kan immers grote persoonlijke en financiële consequenties hebben.
Bij graafwerkzaamheden raken vaak ondergrondse kabels en leidingen beschadigd. Indien bijvoorbeeld elektriciteitskabels of gaspijpleidingen worden geraakt, zullen de bouwwerkzaamheden moeten worden gestaakt (werkstop) en kan de veiligheid in gevaar komen. Herstelwerkzaamheden kosten zeer veel geld en tijd. Ook kunt u te maken krijgen met kosten van de onderbreking van de nutsvoorzieningen.
Het systeem dat wij hanteren ontvangt de doorgegeven radiofrequenties. Met behulp van interne antennes die de sterkte en de richting van het ontvangstsignaal bepalen, wordt de gebruiker de locatie en de richting van de ondergrondse leidingen gewezen.
Diepteaflezing is uitsluitend mogelijk met een signaalgenerator tot maximaal 3 meter diepte. De dieptemetingen zijn uiterst nauwkeurig, met een maximale afwijking van slechts een paar procent. Het in kaart brengen van alle nutsvoorzieningen en WEES-leidingen zal u een veilig gevoel geven.

Rapportage

Voor de rapportage gebruiken wij een standaard incidentformulier, hierop komen alle bevindingen duidelijk te staan.
Wij gebruiken deze opstelling ook om de veroorzaker te traceren en indien mogelijk ook voor de schade te laten tekenen, zodat u deze kosten kunt verhalen.
Bij een incident zullen wij u ook per uur op de hoogte houden van de vorderingen.
Na herstel krijgt u een volledig en duidelijke rapportage die passend bij uw bedrijfsprocessen.

SLA en Beheer

Met SLA (service level agreement) en Beheer bieden wij monitoring van uw infrastructuur.
Samen met u leggen we alle gemaakte afspraken vast in een service-overeenkomst die het best past bij uw wensen en bedrijfsprocessen.
Voor een vast bedrag per jaar neemt WionPlus BV het beheer van uw infrastructuur volledig voor zijn rekening. Wij beheren uw infrastructuur Pro-actief evenals op afstand.
Het is voor ons van groot belang dat bij u de storing snel verholpen wordt. Met een SLA respons worden problemen en incidenten binnen de afgesproken tijden aangepakt en opgelost.