De glasvezel snelweg naar uw bedrijf.

Glasvezel is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Datacenters op strategische plaatsen in Nederland verzorgen het beheer en transport van data. Maar om van kantoren, bedrijfsterreinen, industrieparken en uiteraard ook woonomgevingen die data te ontvangen en te versturen is aanleg van glasvezel een noodzaak geworden. De bandbreedte van glasvezel zorgt voor een ongekende capaciteit die met het inmiddels verouderde ‘koper’ niet te vergelijken is. Internet, e-mail verkeer, dataverkeer, gebruik van cloud diensten, IT-beheer, VoiP telefonie, alles kan betrouwbaar en veilig via één glasvezelverbinding.

WionPlus BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en aanleg van glasvezelnetwerken, vooral in omgevingen en industriegebieden die tot nu toe die noodzakelijke aansluiting ontberen. Wij realiseren een totaaloplossing en ontzorgen onze opdrachtgevers van A tot Z. Ook als er gezocht moet worden naar een sluitende financiering gaan wij aan de slag om samen met u tot een mogelijke oplossing te komen.

Wij zijn gewend om transparant en met een open calculatie te werken. “What you see is what you get”. Door onze expertise en samenwerking met banken, financiers en leveranciers realiseren wij glasvezelnetwerken door heel Nederland. Ook op moeilijke plaatsen, dat is de kracht en discipline van WionPlus BV.

Totaaloplossing.

Door onze expertise en uitzonderlijke aanpak kunnen wij een totaaloplossing bieden voor een zorgeloos functionerend glasvezelnetwerk. Door onze betrokken aanpak en werkmethode bij elk project kunnen wij voor iedere opdrachtgever een efficiënte en economische uitrol verzorgen.

Opname.

Bij de opname van een project is ons uitgangspunt om zo efficiënt mogelijk de aanleg van het glasvezelnetwerk te realiseren. Tijd is geld. Wij houden vanaf de allereerste fase al rekening met eventuele toekomstige ontwikkeling en uitbreiding van industrieterreinen.

Advies.

Door onze ervaring en uitgebreide kennis van ons vakgebied zijn wij in staat een snel en passend advies te realiseren. Onze grondige inventarisatie elimineert alle calamiteiten en zorgt voor een advies dat invulling geeft aan alle wensen en eisen. Een advies dat tevens voorziet in een technisch ondersteund programma van eisen. Met in acht neming van de financiële en organisatorische verwachtingen. Wij verliezen de belangen van stakeholders, VvE, Coöperaties, Investeerders, bedrijven en vastgoedbeheerders nimmer uit het oog.

Aanleg en begeleiding.

Als de werkzaamheden een aanvang nemen en het graafwerk, de blaas en montagewerkzaamheden aan de gang zijn is onze begeleiding en controle scherp van begin tot eind. Onze projectleiders volgen elke stap uiterst consciëntieus, u kunt erop vertrouwen dat niets aan hun waarneming ontsnapt. Onze ervaren monteurs verzorgen de installaties van de Pop ruimtes variërend van straatkastje tot een betonnen huisje geheel conform de voorschriften van de leverancier van de PoP.

Communicatie en omgevings management.

Bij de realisatie van een glasvezelnetwerk spelen veel factoren een belangrijke rol. Het zorgen voor de vereiste vergunningen, projectcommunicatie naar alle betrokken partijen, afstemming met bedrijven en instanties. Wij zijn gast op uw terrein en gedragen ons ook zodanig. Als wij klaar zijn volgt de opleveringsronde. Alles wordt schoon, exact en netjes opgeleverd aan de desbetreffende instanties. Precies zoals het hoort.

Beheer & onderhoud is cruciaal voor een stabiel netwerk.

De betrouwbaarheid van het functioneren van een glasvezelnetwerk is cruciaal tijdens de exploitatie. De diensten van alle ISP leveranciers moeten voor de gebruikers onafgebroken en zonder storingen beschikbaar zijn. Niets is zo teleurstellend als in de praktijk blijkt dat de netwerkcapaciteit niet voldoet aan de eisen van de gebruikers. Daarom mogen actief en preventief onderhoud, reconstructies en software modificaties geen belemmering zijn om storingen op het netwerk te veroorzaken. De specialisatie van WionPlus BV is juist om dit beheer en onderhoud tot in de puntjes te managen.

Schadeherstel.

Schade aan het netwerk, door welke oorzaak dan ook, is altijd ongewenst en komt per definitie ongelegen. WionPlus BV heeft verspreid over meerdere locaties in Nederland materieel en mankracht standby om binnen een uur adequaat te reageren. Onze storingsdienst wordt binnen tien minuten na melding van een storing op de hoogte gebracht, zodat zo spoedig als mogelijk met de herstelwerkzaamheden kan worden begonnen.

Voorkomen van graafschade.

Voorkomen is beter dan genezen. Preventief monitoren is van belang om graafschade aan uw netwerk te voorkomen. Door analyse en het uitoefenen van controle bij risicovolle graafwerken in de nabijheid van uw netwerk zijn wij in staat graafschade veroorzaakt door derden uit te sluiten. Wij zijn gewend te werken met rapportages die inzichtelijk zijn en voor calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Maatwerk in beheer en onderhoud.

Wionplus BV werkt met contractmodules die aanpasbaar zijn zodat voor elk netwerk en elke situatie een passende contractvorm gerealiseerd kan worden. Dit noemen wij maatwerk in SLA (Service Level Agreements) en beheer. Het verzorgen van uw netwerkregistratie, het uitvoeren van WION-meldingen en netwerkmodificaties, ons maatwerk in beheer ontzorgt u volledig.